Czerwona sałatka - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 garści pomidorków koktajlowych, 1 czerwona cebula, 1 puszka czerwonej fasoli, 2 łyżki czerwonego octu winnego, sól, pieprz.

Jak przyrządzić?

Cebulę kroimy w piórka i zalewamy octem, pozostawiając na 10 min. W tym czasie kroimy pomidorki na połówki lub ćwiartki (możemy także użyć zwykłych pomidorów pokrojonych w kostkę, te jednak puszczają dużo więcej soku). Odsączamy i płuczemy na sitku fasolę. Wszystkie składniki łączymy i doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Ja do cebuli dodaję jeszcze wyciśnięty ząbek czosnku.

Uwagi:

Pomysł na sałatkę nie jest mój, lecz Nigelli, ale myślę, że wart jest wypróbowania.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
Autorsmakoszek

Czerwona sałatka: Podobne przepisy

Czerwona sałatka: wypróbuj również

Powiązane Tematy