Cebulowa (autor Anama) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

5 szklanek rosołu (może być instant), 25 dag cebuli, 4 dag mąki, 6 dag masła, sól.

Jak przyrządzić?

Cebulę pokroić w cienkie plastry i lekko zrumienić na maśle, oprószyć mąką i na małym ogniu smażyć do zrumienienia mąki. Przełożyć do garnka, zalać rosołem, posolić i zagotować. Zmiksować.

Jak podawać?

Z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Porcje3
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt4 zł
AutorAnama

Cebulowa (autor Anama): Podobne przepisy

Cebulowa (autor Anama): wypróbuj również

Powiązane Tematy