Składniki:
Puszka ananasa, 30 dag sera żółtego, mały słoik selera marynowanego, 2 puszki kukurydzy, 3-4 filety z kurczaka, kapusta pekińska, grzanki pokrojone w kostkę, majonez duży, jogurt naturalny lub śmietana 18%, przyprawa curry.
Jak przyrządzić?
Ananasa pokroić w kostkę, położyć na sitku, aby obciekł, to samo z kukurydzą z puszki, selerem (odsączyć dobrze). Ser żółty zetrzeć na tarce. Kurczaka podsmażyć z vegetą na oleju, dodawać wody, aż zmięknie. Kapustę pekińską pokroić. Zrobić grzanki w tosterze i pokroić w kostkę. Gdy kurczak będzie przestudzony, pokroić go w kostkę. Sos: majonez, jogurt i 2-3 łyżeczki przyprawy curry wymieszać, odstawić do lodówki na minimum 1 godz.
Jak podawać?
Warstwowo, każdemu do salaterki. Warstwy od dołu: ser, kurczak, ananas, seler, kukurydza, kapusta pekińska, grzanki, sos.
Uwagi:
Podawać jak piszę niżej. Można też wymieszać.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 10 |
Przybliżony koszt | 30 zł |
Autor | Ella |