Składniki:
1 duża pierś kurczaka, sos sojowy (lub sojowo-grzybowy), orzeszki ziemne (ilość według uznania), mrożona mieszanka chińska, 3 woreczki ryżu, 1,5 drobiowej lub warzywnej kostki bulionowej.
Jak przyrządzić?
Pierś kurczaka pokroić w paski. Włożyć do miseczki, zalać około 50 ml sosu sojowego i dokładnie obtoczyć w nim każdy kawałek. Marynować około 10 minut. Smażyć do momentu, kiedy kurczak będzie już dobry do zjedzenia. Wtedy dodać orzeszki i jeszcze chwilę smażyć. Ryż gotować w wodzie z dodatkiem bulionu, a warzywa w wodzie lub na parze.
Potrzebne przybory:
pałeczki (jednak można pozostać przy widelcu:)
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3-5 |
Kaloryczność | wysoka |
Autor | Kasia_89 |