Śniadanie hiszpańskie

Przepis kulinarny

Składniki:

Cebula, parówki cielęce, jajka, pasta pomidorowa, keczup, ser (najlepiej parmezan), oliwa, sól i pieprz.

Jak przyrządzić?

Pokrojoną cebulę szklimy lekko na oliwie, dodając łyżeczkę pasty pomidorowej i keczupu (według uznania). Parówki nacinamy wzdłuż (ale nie rozcinamy) i układamy na cebuli. Obok parówek wbijamy jajka (tak jak na sadzone), posypujemy serem i przykrywamy. Gdy jajka się zetną tak, jak lubimy, danie jest gotowe :)

Potrzebne przybory:

duża patelnia

Jak podawać?

Podawać zaraz po wyjęciu z patelni.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaInne dania
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
AutorAga

Śniadanie hiszpańskie: Podobne przepisy

Śniadanie hiszpańskie: wypróbuj również

Powiązane Tematy