Składniki:
Mięso mielone (ilość wg uznania), 1-2 ząbki czosnku, makaron świderki lub muszelki (lub inny, co kto woli), kupiony sos w słoiczku boloński lub spaghetti (lub te dwa zmieszane), 10 dag sera żółtego, vegeta.
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować i odstawić. Mięso mielone podsmażyć na patelni z pokrojonym czosnkiem, doprawić do smaku vegetą lub innymi przyprawami wg uznania. Gdy mięso jest gotowe (po ok. 10 min), dodać do niego sos, a do sosu pokrojony w kostkę ser i potrzymać chwilę na ogniu, aż ser się roztopi.
Jak podawać?
Makaron można dorzucić bezpośrednio do sosu na patelnię i podawać już zmieszane, ja nakładam makaron na talerze i wtedy polewam sosem.
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 12 zł |
Autor | Lenka |