Danie z ryby

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kg płatów rybnych, oprószyć ,"delikatą" czerwoną, obtoczyć w jajku i w bułce, usmażyc.

ZALEWA: 2 szklanki wody, 1/3 szklanki octu,
łyzeczka soli,
półtorej łyzeczki cukru,
ziele angielskie,
liście laurowe,
pieprz,
wszystko zagotować, dodac 3 łyżki przecieru pomidorowego.

Jak przyrządzić?

1 kg cebuli pokroić w paski, dusić na niepełnej szklance oleju do miękkości, wlac kipiącą zalewę do cebuli, pomieszać i gotowac 5 min. Zalać tym ryby i poczekać aż odparuje.

Uwagi:

Danie można zrobić 3 dni wcześniej. Można podawać na zimno lub gorąco.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Trudnośćwymagający
Porcjedużo
Kalorycznośćśrednia
AutorMONIKIULKA

Danie z ryby: Podobne przepisy

Danie z ryby: wypróbuj również

Powiązane Tematy