Składniki:
1 kg płatów rybnych, oprószyć ,"delikatą" czerwoną, obtoczyć w jajku i w bułce, usmażyc.
ZALEWA: 2 szklanki wody, 1/3 szklanki octu,
łyzeczka soli,
półtorej łyzeczki cukru,
ziele angielskie,
liście laurowe,
pieprz,
wszystko zagotować, dodac 3 łyżki przecieru pomidorowego.
Jak przyrządzić?
1 kg cebuli pokroić w paski, dusić na niepełnej szklance oleju do miękkości, wlac kipiącą zalewę do cebuli, pomieszać i gotowac 5 min. Zalać tym ryby i poczekać aż odparuje.
Uwagi:
Danie można zrobić 3 dni wcześniej. Można podawać na zimno lub gorąco.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Trudność | wymagający |
Porcje | dużo |
Kaloryczność | średnia |
Autor | MONIKIULKA |