Ślimaczki - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- piersi z kurczaka
- cebula
- papryka konserwowa (większy słoik)
- koncentrat pomidorowy
- przyprawy (pieprz, sól), mąka, olej do smażenia.

Jak przyrządzić?

Piersi z kurczaka pociąć na paski i posypać przyprawami. Jak trochę postoi zwinąć paski na ślimaczki (można spiąć wykałaczką, ale niekoniecznie). Każdego ślimaczka umoczyć w mące i smażyć na oleju. Na ten sam tłuszcz wrzucić pokrojoną cebulę i dusić (by była tylko skrystalizowana), dodając następnie pokrojoną paprykę konserwową oraz koncentrat pomidorowy. Wszystko razem przełożyć do naczynia żaroodpornego: farsz, kurczak, farsz. Włożyć do piekarnika na 15 min. Smacznego.

Uwagi:

Jest to ciekawa potrawa, którą można zaskoczyć gości, poza tym szybko się ją przyrządza.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Autorelizabeth

Ślimaczki: Podobne przepisy

Ślimaczki: wypróbuj również

Pomysły na wielkanocne ciasteczka

... Monsai Dla koneserów delikatnych smaków na wielkanocnym stole sprawdzą się świetniebabeczki z herbacianą nutką – Majanowe pieczenie ....a dla wielbicieli kawy? Kawowe ślimaczki! – Pyszne jedzonko ...

dawno temu

Fryzura z prostych włosów

... jest przymocowanie pasemek poprzez dowolne ich ułożenie za pomocą wsuwek. Każde z nich możemy skręcić, otrzymując tzw. ślimaczki, albo okręcić wokół gumki. Efekt będzie trwalszy, jeżeli użyjesz lakieru do włosów.   ...

dawno temu

Głos rozsądku na puszczy

... , to się ślimaczek zamknie w skorupce. Bardzo do serca sobie to wzięła. Miała projekt w innym mieście, okazało się, że musi być cały tydzień. Przy końcu prac oficjalnie miał do niej pojechać, obejrzeć ...

dawno temu

Powiązane Tematy