Składniki:
- piersi z kurczaka
- cebula
- papryka konserwowa (większy słoik)
- koncentrat pomidorowy
- przyprawy (pieprz, sól), mąka, olej do smażenia.
Jak przyrządzić?
Piersi z kurczaka pociąć na paski i posypać przyprawami. Jak trochę postoi zwinąć paski na ślimaczki (można spiąć wykałaczką, ale niekoniecznie). Każdego ślimaczka umoczyć w mące i smażyć na oleju. Na ten sam tłuszcz wrzucić pokrojoną cebulę i dusić (by była tylko skrystalizowana), dodając następnie pokrojoną paprykę konserwową oraz koncentrat pomidorowy. Wszystko razem przełożyć do naczynia żaroodpornego: farsz, kurczak, farsz. Włożyć do piekarnika na 15 min. Smacznego.
Uwagi:
Jest to ciekawa potrawa, którą można zaskoczyć gości, poza tym szybko się ją przyrządza.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | elizabeth |