Składniki:
makaron spaghetti, 50 dag mięsa mielonego, duża cebula, 3 duże ząbki czosnku, olej, 200 ml czerwonego wina, pół litra bulionu, ugotowana marchewka, 2 duże pomidory, mąka, oregano, sól, pieprz
Jak przyrządzić?
- na rozgrzanej oliwie udusić posiekaną cebulę i czosnek, zdjąć z patelni
- na tłuszczu smażyć posiekane mięso aż do odparowania soku
- dodać obrane ze skórki i posiekane pomidory, cebulę, wino, bulion i marchewkę, przyprawić
- dusić około 45 minut
- zaprawić mąką
- podawać z makaronem spaghetti
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | średnia |
Autor | jeannek@wp.pl |