Składniki:
90 dag wieprzowiny, 10 dag wędzonego boczku, papryka surowa, papryka mielona, sól, 10 dag smalcu, woreczek śmietany słodkiej, cebula, 8 dag koncentratu pomidorowego, mąka
Jak przyrządzić?
- cebulę posiekać i zrumienić na smalcu
- cebulę posypać dużą ilością papryki, wlać gorącą wodę i gotować ok. 5 minut
- do cebuli dodać pokrojoną wieprzowinę a po 20 min. boczek
- dodać koncentrat i pokrojoną w paski paprykę
- posolić
- gotować do miękkości mięsa
- wlać śmietanę i dokładnie wymieszać
- zagęścić mąką
Uwagi:
podawać z kluskami kładzionymi lub z ryżem
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | średni |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | wysoka |
Autor | jeannek@wp.pl |