Tokany po starowęgiersku - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

90 dag wieprzowiny, 10 dag wędzonego boczku, papryka surowa, papryka mielona, sól, 10 dag smalcu, woreczek śmietany słodkiej, cebula, 8 dag koncentratu pomidorowego, mąka

Jak przyrządzić?

- cebulę posiekać i zrumienić na smalcu
- cebulę posypać dużą ilością papryki, wlać gorącą wodę i gotować ok. 5 minut
- do cebuli dodać pokrojoną wieprzowinę a po 20 min. boczek
- dodać koncentrat i pokrojoną w paski paprykę
- posolić
- gotować do miękkości mięsa
- wlać śmietanę i dokładnie wymieszać
- zagęścić mąką

Uwagi:

podawać z kluskami kładzionymi lub z ryżem

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćśredni
Porcje4
Kalorycznośćwysoka
Autorjeannek@wp.pl

Tokany po starowęgiersku: Podobne przepisy

Powiązane Tematy