Składniki:
BISZKOPT: 8 jaj,
14 dag cukru,
8 dag mąki,
4 dag kakao,
łyżeczka proszku do pieczenia,
KOKOS: 20 dag kokosu,
5 białek,
łyżeczka proszku do pieczenia,
1 szklanka cukru,
MASA: 2 szklanki mleka,
1 budyń smietankowy,
cukier waniliowy,
3 łyżki cukru,
5 żółtek,
kawa cappuccino.
Jak przyrządzić?
Upiec dwa biszkopty i kokos. Ze składników masy ugotować budyń, ostudzony połączyć z 1 i 1/5 kostki masła. Dodać kawę cappuccino do smaku (ok. 2 łyżki) i pół kieliszka spirytusu. Układamy biszkopt - masa-kokos-masa-biszkopt. Na górę masa, na to zetrzec na tarce czekolade.
Uwagi:
Najlepsze cappuccino classic lub czekoladowe.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | dużo |
Kaloryczność | średnia |
Autor | MONIKIULKA |