Składniki:
dla 4 osob:
8 nalesnikow,
1/2 kg szpinaku (moze byc mrozony),
1/2 kg twarogu,
przyprawy, czosnek
Jak przyrządzić?
Nalesniki usmazyc - nie slodkie,szpinak jeszcze mrozony udusic na oliwie i zabku czosnku. Dodac pieprz i vegete lub sol, wystudzic.W tym czasie przygotowac sos beszamelowy (nie bardzo gesty):125 g masla,125 g maki, mleko. Zimny szpinak wymieszac z serem i nadziac nim nalesniki i zwinac w rurki.Do naczynia zaroodpornego nalozyc troche beszamelu, na to cannelloni. Wszystko polac sosem i posypac startym serem. Piec ok 30 min.Smacznego
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 120 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | srednia |
Autor | cucciola |