Cannelloni

Przepis kulinarny

Składniki:

dla 4 osob:
8 nalesnikow,
1/2 kg szpinaku (moze byc mrozony),
1/2 kg twarogu,
przyprawy, czosnek

Jak przyrządzić?

Nalesniki usmazyc - nie slodkie,szpinak jeszcze mrozony udusic na oliwie i zabku czosnku. Dodac pieprz i vegete lub sol, wystudzic.W tym czasie przygotowac sos beszamelowy (nie bardzo gesty):125 g masla,125 g maki, mleko. Zimny szpinak wymieszac z serem i nadziac nim nalesniki i zwinac w rurki.Do naczynia zaroodpornego nalozyc troche beszamelu, na to cannelloni. Wszystko polac sosem i posypac startym serem. Piec ok 30 min.Smacznego

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Czas przygotowania120 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćsrednia
Autorcucciola

Cannelloni: Podobne przepisy

Cannelloni: wypróbuj również

Powiązane Tematy