Sk艂adniki:
3 ogorki malosolne lub 4 jak za malo,
3 pomidory dojrzale soczyste,
1 duzy obrany ogorek wezowy lub 5 gruntowych (tez obranych),
1 zabek czosnku dla max orzezwienia ;-)
Jak przyrz膮dzi膰?
Obieramy ogorki zielone i kroimy w kostke. Kroimy w kostke ogorki kiszone. Nieobrane ale umyte pomidory kroimy w kostke lub polplastry. Bardzo drobno kroimy czosnek.Kladziemy warstwowo do szklanego pojemnika i czekamy ok 1 godziny az sie przezre i pusci niebianski soczek!!!
Potrzebne przybory:
noz, miska
Jak podawa膰?
Z chlebkiem, dodatek do sojowych kuleczek, hot-dogow lub indywidualnie.
Uwagi:
Nie dodajemy soli bo straci caly urok i zatrzemy naturalne aromaty poszczegolnych warzyw. Mozna odpuscic sobie czosnek...
Kategoria dania | Dania wegetaria艅skie |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 3 |
Kaloryczno艣膰 | niska |
Przybli偶ony koszt | 4 z艂 |
Autor | Ajwi |