Sk艂adniki:
1 kg b. dojrzalych pomidorow,
2 zabki czosnku,
oliwa z oliwek lub inny dobry olej (slonecznikowy, sojowy),
swieza bazylia i oregano (moze byc ew. suszone),
2 kostki bulionu warzywnego.
Jak przyrz膮dzi膰?
Spora ilosc oliwy smazymy z posiekanym czosnkiem az zezloci sie. Wkladamy na to obrane i pokrojone niedbale pomidory i 5 minut dusimy. Dodajemy 2 kostki buliony i dolewamy ok. 3 szklanek wody. Gotujemy pod przykryciem ok. 15 - 20 minut.
Potrzebne przybory:
noz, garnek
Jak podawa膰?
na cieplo
Uwagi:
Pomidorowa szybko gotowa. Mozna dodac grzanki lub nic poniewaz sama jest genialna. Na wierzch dodajemy pare listkow bazylii lub oregano. Nie zabielamy, nie dodajemy zasmazek!
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczno艣膰 | niska |
Przybli偶ony koszt | 3 z艂 |
Autor | Ajwi |