Pasta z makreli i sera na kanapki

Przepis kulinarny

Składniki:

- 1 wędzona makrela - średnia
- ser żółty (w zależnosci od wielkości ryby) ok. 20 dag w kawałku, nalepiej zeby był trochę twardszy
- majonez
- sól, pieprz

Jak przyrządzić?

Makrelę czyscimy z ości i skóry, najlepiej palcami żeby wyczuć czy żadna nie została. Wrzucamy do miski. Ser żółty scieramy na tarce, na najdrobniejszych oczkach. Dodajemy do miski. Kilka łyżek majonezu (tak żeby nie pływało) mieszamy i przyprawiamy do smaku solą i swieżo mielonym pieprzem.

Potrzebne przybory:

- cierpliwość w trakcie przyrządzania ryby - można zmielić w maszynce do mięsa (ale to nie to samo)- tarka

Jak podawać?

Podajemy z bułką wrocławską bądź bagietką.Smacznego...

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Przybliżony koszt10 zł
Autor Łukasz

Pasta z makreli i sera na kanapki: Podobne przepisy

Pasta z makreli i sera na kanapki: wypróbuj również

Powiązane Tematy