Składniki:
2 piersi z kurczaka, 1 cukinia, 3 papryki (różne kolory), pomidorki koktajlowe, morele, cebula.
Składniki marynaty: 3 łyżki ostrej musztardy, 2 łyżki miodu, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, 1/2 łyżki oliwu z oliwek, kilka kropel sosu Tabasco, szczypta imbiru, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Piersi z kurczaka umyć, osuszuć i pokroić w kostkę. Oprószyć solą i pieprzem. Z podanych składników zrobić marynatę i zanurzyć mięso, wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc). Warzywa pokroić w ten sposób aby poręczniej je było narziewać na szpikulce :) Morele sparzyć, obrać ze skórki, wydrenować i pokroić na części. Nadziewać wszystkie składniki na szpikulce tak aby powstała kolorowo-smakowa mozaika. Piec na grilu ok. 10-15 minut często obracając i smarować pozostałą marynatą.
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Autor |