Składniki:
4 jajka,
4 kisiele (niesłodzone),
5 łyżek mąki,
1 mały proszek do pieczenia,
¾ paczki margaryny,
1 szklanka cukru,
4 łyżki mleka lub śmietany.
Jak przyrządzić?
1. Żółtka utrzeć z margaryną i cukrem.pomidory w puszcze2. Mąkę wymieszać z kisielami i proszkiem do pieczenia.pomidory w puszcze3. Wymieszany proszek (1) wsypywać porcjami do utartej masy (2).pomidory w puszcze4. Wyrobić na jednolitą masę dodając mleko lub śmietanę.pomidory w puszcze5. Białka ubić na pianę.pomidory w puszcze6. Pianę wrzucić do jednolitej masy (4) i wymieszać.pomidory w puszcze7. Wlać ciasto do formy wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą.pomidory w puszcze8. Piec w temp. ok. 180 – 200 stopni przez 50 – 60 minut.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Autor | jaraska |