Składniki:
5 jajek,
12 dag cukru,
opakowanie cukru waniliowego,
1 kg półtłustego twarogu,
250 ml kefiru,
skórka z cytryny,
4 łyżki kaszy manny,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
opakowanie budyniu waniliowego,
10 dag suszonych moreli,
cukier puder do posypania.
Jak przyrządzić?
Morele moczyć 30 min. w letniej wodzie. Pokroić w drobną kostkę. Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem. Stopniowo dodawać zmielony ser, kefir, skórkę z cytryny i cukier waniliowy. Kaszę wymieszać z proszkiem do pieczenia i budyniem, wsypać do masy. Dodać morele, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać. Piec 1 godz. w 180 st. Blacha – 26cm.
Uwagi:
Cos słodkiego dla dbających o linię :)
Niskokaloryczny!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Autor | Alex |