Składniki:
1kg skrzydełek, szklanka bułki tartej, 20 dag twardego żółtego sera, słodka i ostra papryka w proszku, sól, olej.
Jak przyrządzić?
Skrzydełka przekroić na pół, końcówki odrzucić, oprószyć solą po czym na zmianę ostrą i słodką papryką, wstawić do lodówki na 2 godziny. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, zmieszać z bułka tartą. Przyprawione i schłodzone skrzydełka obtoczyć dość grubo w bułce tartej z serem, następnie smażyć aż się zarumienią, po czym włożyć na 30 min. do nagrzanego piekarnika.
Uwagi:
Zanim włożycie usmażone skrzdełka do piekarnika, mozecie raz jeszcze obtoczyć je w bułcę tartej z serem. Polecam.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | ;) |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Milena |