Składniki:
dlugie ogorki, szynka konserwowa, zolty ser, majonez, szczypiorek, papryka czerwona
Jak przyrządzić?
Ilosc składników jest uzalezniona od liczby gosci - mniej wiecej 1 ogorek na 2 osoby. Ogorki obrac ze skorki, przekroic na 1/2 i wzdluz wydrazyc gniazda nasienne. Szynke i zolty ser pokroic w paseczki cieniutkie (ser moze byc starty na duzych oczkach), posiekac szczypiorek i wymieszac z majonezem; tak przygotowana salatka napelnic lodeczki ogorkow i udekorowac czerwona papryka.
Jak podawać?
jako przystawke
Uwagi:
Do salatki nie daje sie ani soli ani pieprzu, gdyz jest ona wystarczajaco doprawiona przez szynke, ser i majonez.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | srednia |
Autor | Aniutka |