Składniki:
- pieczarki- sól (dla smakoszy może być czosnkowa)- pieprz- odrobina masła
Jak przyrządzić?
Pieczarki z poobrywanymi nóżkami układamy na grillu stroną blaszkowaną do dołu na ok. 2-3 minutki. Odwracamy i posypujemy solą (czosnkową), pieprzem i kładziemy odrobinkę masełka... Pozostawiamy pieczarki w takim stanie na grillu dotąd aż troszkę sie podpieką a masełko się rozpuści... Wykładamy na talerzyk i gotowe!
Potrzebne przybory:
Grill, widelec do ściągania pieczarek z grilla...
Jak podawać?
Podawać z pieczywem czosnkowym lub zwykłym opieczonym na grillu...
Kategoria dania | Dania z grilla |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | mało kalorii raczej |
Autor | dragonfly |