Składniki:
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym (najlepiej nierozdrobniony),
- 2 woreczki ryżu,
- wegeta,
- sałata lodowa,
- majonez,
- puszka kukurydzy.
Jak przyrządzić?
Ryż ugotować dodając do wody łyżeczkę Vegety(ryż nabiera żółtego koloru i słonego smaku).
Sałatę lodową poszatkować.
Zimny ryż wsypać do miski, dodać kukurydzę, tuńczyka, sałatę lodową i około 2 łyżki majonezu(tak ,aby połączyć składniki). Odstawić na kilka godzin( wtedy jest lepsza).
Potrzebne przybory:
Garnek do ugotowania ryżu, nóż do szatkowania sałaty, otwieracz do konserw, miska, łyżka.
Jak podawać?
Taką sałatkę można jeść samą jako np. kolacjęSMACZNEGO!!!
Uwagi:
Ryż można ugotować w samej wodzie a póżniej można dosolić do smaku.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Zosia |