Składniki:
2 piersi z kurczaka, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 jajka, 1 łyżka bułki tartej, przyprawy do smaku (ja używam ziół prowansalskich), szczypta soli
Jak przyrządzić?
Piersi natrzeć czosnkiem, przyprawami, posolić i odstawić na 20 min.Wymieszać dokładnie majonez, mąkę, jajka, bułkę. Dodać do mięsa i formować racuszki na rozgrzanym oleju.
Potrzebne przybory:
dwie miski - jedna na kurczaka, druga na ciasto, patelnia
Jak podawać?
Doskonale nadaje się do ziemniaków, jako "drugie danie".
Uwagi:
Proste i przepyszne.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 - 4 |
Kaloryczność | duża |
Autor | adamszuba |