Racuszki z kurczaka - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 piersi z kurczaka, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 2 jajka, 1 łyżka bułki tartej, przyprawy do smaku (ja używam ziół prowansalskich), szczypta soli

Jak przyrządzić?

Piersi natrzeć czosnkiem, przyprawami, posolić i odstawić na 20 min.Wymieszać dokładnie majonez, mąkę, jajka, bułkę. Dodać do mięsa i formować racuszki na rozgrzanym oleju.

Potrzebne przybory:

dwie miski - jedna na kurczaka, druga na ciasto, patelnia

Jak podawać?

Doskonale nadaje się do ziemniaków, jako "drugie danie".

Uwagi:

Proste i przepyszne.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje3 - 4
Kalorycznośćduża
Autoradamszuba

Racuszki z kurczaka: Podobne przepisy

Racuszki z kurczaka: wypróbuj również

Powiązane Tematy