Składniki:
- 6 marchewek
- 4 ząbki czosnku
- 3 łyżki majonezu
- pieprz
Jak przyrządzić?
Marchewki skrobiemy i ucieramy na tarce o "małych oczkach". Wyciskamy czosnek, dodajemy dwie szczypty pieprzu i trzy łyżki majonezu. Wszystko mieszamy. Odstawiamy na 10 minut do tzw. "przegryzienia sie" :)
Potrzebne przybory:
tarka, wyciskarka do czosnku
Jak podawać?
Pasuje do dań głównych, głównie do kurczaczka z rożna lub zapiekanego w "rękawie". Ale ja jem ją do wszystkiego :) mniaaam...
Uwagi:
Zapewniam, że Ci co lubią czosnek oszaleją na jej puncie!
I proszę się nie bać wiązać marchewki z czosnkiem. PYCHOTKA!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Kafetka |