Składniki:
100 g kaszy jaglanej, 2 jajka, 3łyżki mąki(najlepiej sojowej), 2łyżki bułki tartej, mały serek topiony(62g), 2 łyżki ulubionych ziół (mogą być suszone lub świeże), olej.
Jak przyrządzić?
Gotuj kaszę jaglaną w pół litrze wody (10 min.) i pozostaw w wodzie, aż do wystygnięcia. Następnie odcedź na sicie i połącz z jajkami, mąką, bułką tartą i serkiem topionym. Dodaj zioła i pozostaw na 10 minut. Z masy uformuj sześć kotlecików. Smaż na rozgrzanym oleju po pięć minut z każdej strony.
Jak podawać?
Podawać z chlebem razowym i surówką z papryki
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Autor | Hala |