Kotlety jaglane

Przepis kulinarny

Składniki:

100 g kaszy jaglanej, 2 jajka, 3łyżki mąki(najlepiej sojowej), 2łyżki bułki tartej, mały serek topiony(62g), 2 łyżki ulubionych ziół (mogą być suszone lub świeże), olej.

Jak przyrządzić?

Gotuj kaszę jaglaną w pół litrze wody (10 min.) i pozostaw w wodzie, aż do wystygnięcia. Następnie odcedź na sicie i połącz z jajkami, mąką, bułką tartą i serkiem topionym. Dodaj zioła i pozostaw na 10 minut. Z masy uformuj sześć kotlecików. Smaż na rozgrzanym oleju po pięć minut z każdej strony.

Jak podawać?

Podawać z chlebem razowym i surówką z papryki

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednia
AutorHala

Kotlety jaglane: Podobne przepisy

Kotlety jaglane: wypróbuj również

Powiązane Tematy