Składniki:
1. metka tatarska, bądź mielone mięso wolowe ( 20-30 dag)
2. kukurydza w puszce
3. papryka świeża
4. por
5. 2-3 pomidory
6. zioła prowansalskie, sól, pieprz
7. czosnek
8. jogurt naturalny
Jak przyrządzić?
Mięso uformować w kulki i zesmażyc na maśle lub oliwie, następnie podsmażyć kukurydzę, pokroić paprykę w kostkę /najlepiej 3 kolory/, pokroić pora i pomidory. Wszystko ze sobą zmieszać w misce, dodac ziół prowansalskich, sól i pieprz do smaku, wszyskoo polac biojogurtem z kilkoma ząbkami czosnku.
Jak podawać?
Najlepiej w przezroczystej misce, układając kolorowe warstwy i dopiero przed podaniem polewając tym jogurtem z czosnkiem.
Uwagi:
Proporcje zależą tak naprawdę od naszych kubków smakowych - czyli tradycyjnie CO KTO LUBI - dodaje więcej.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Autor | Monika Baboryko |