Sałatka tatarska - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1. metka tatarska, bądź mielone mięso wolowe ( 20-30 dag)
2. kukurydza w puszce
3. papryka świeża
4. por
5. 2-3 pomidory
6. zioła prowansalskie, sól, pieprz
7. czosnek
8. jogurt naturalny

Jak przyrządzić?

Mięso uformować w kulki i zesmażyc na maśle lub oliwie, następnie podsmażyć kukurydzę, pokroić paprykę w kostkę /najlepiej 3 kolory/, pokroić pora i pomidory. Wszystko ze sobą zmieszać w misce, dodac ziół prowansalskich, sól i pieprz do smaku, wszyskoo polac biojogurtem z kilkoma ząbkami czosnku.

Jak podawać?

Najlepiej w przezroczystej misce, układając kolorowe warstwy i dopiero przed podaniem polewając tym jogurtem z czosnkiem.

Uwagi:

Proporcje zależą tak naprawdę od naszych kubków smakowych - czyli tradycyjnie CO KTO LUBI - dodaje więcej.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSałatki i dania z warzyw
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
AutorMonika Baboryko

Sałatka tatarska: Podobne przepisy

Sałatka tatarska: wypróbuj również

Powiązane Tematy