Frigolotti - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

25dag mąki pszennej, 17 dag masła, 15 dag cukru, 20dag zmielonych migadalów, 1 jajko, 1 g drożdzy w proszku, 1 aromat waniliowy, skórka starta z 2 cytryn, 10 dag płatków ciemnej czekolady, 15 dag wyłuskanych orzechów laskowych do dekoracji

Jak przyrządzić?

Szerokim nozem posiekaj masło z mąką. Gdy powstanie kaszka, dodaj pozostałe składniki (oprócz orzechów laskowych),dokładnie wyrób. Z powstałego cista formuj nieduże kulki, każdą lekko spłaszczaj, pośrodku wtykaj po jednym orzeszku laskowym. Gotowe ciasteczka ułóż na blasze wyłożonej pergaminem, piecz około 10 min. w temp 200*C.

Jak podawać?

W koszyczkach z wikliny wyłożonych serwetkami

Uwagi:

Uwagą jest to że się bardzo szybko robi/

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania25 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt10 zł
Autorrembii

Frigolotti: Podobne przepisy

Powiązane Tematy