Składniki:
- 4-5 podwójnych płatów śledziowych marynowanych,
- po 1 dużej czerwonej, zielonej i żółtej świeżej papryce,
- 1 cebula,
- 1 słoik marchewki konserwowej pokrojonej w kostkę,
- szczypiorek,
- 3-4 łyżki majonezu.
Jak przyrządzić?
Śledzie obrać ze skóry i pokroić w niedużą kostkę. Cebulę drobno posiekać,marchewkę odsączyć. Papryki również pokroić w niedużą kostkę. Wszystko razem wymieszać, dać posiekany szczypior i majonez. Sałatki nie przyprawiać!Przykryć i odstawić do lodówki na 12h (ważne!).
Uwagi:
Pyszna orzeżwiająca sałatka o słodkawo-kwaśnym smaku. Jest efektowna w wyglądzie i napewno znajdzie wielu amatorów, a przy tym nie jest pracochłonna.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | średni |
Autor | Żabka |