Składniki:
- 6 duzych łyżek puchatka lub innego słodkiego kakao,
- 2-3 łyżek mleka,
- 1 łyżka cynamonu (niekoniecznie musi być).
Jak przyrządzić?
Do niewielkiego garnuszka wsypujemy kakao, moze być go wiecej niż w przepisie. Stawiamy go na kuchence i dolewamy mleko oraz dosypujemy łyżkę cynamonu. Trzeba postawić to na małym gazie, bo moze sie nam przypalić. Gotujemy do całkowitego stopienia kakao na płynną masę.
Potrzebne przybory:
Łyżka, garnuszek, łyżeczka do mieszania.
Jak podawać?
Jako polewa do czegokolwiek, dobra na kanapki, naleśniki i na placki.
Uwagi:
Bardzo dobre jako polewa do naleśników z serem.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | asik:) |