Składniki:
1 główka białej kapusty, 1 papryka czerwona bądź dwie (wg uznania), 4 pomidory bez skórki, koncentrat pomidorowy, nać pietruszki, 2 cebule, 2 lub 3 kostki rosołowe Knorr, sól, pieprz, maggi, ziarenka smaku bądź vegeta do smaku.
Jak przyrządzić?
Po umyciu wszystkich warzyw szatkujemy na bardzo małe kawałki bądź trzemy na tarce główkę kapusty - wrzucamy do garnka i dodajemy soli. Następnie kroimy w kostkę czerwoną paprykę i cebulę. Szatkujemy nać pietruszki. Wszystko wrzucamy do garnka i zalewamy wodą. Po 5 minutach gotowania dodajemy kostki rosołowe i koncentrat pomidorowy. Razem wszytsko gotujemy jeszcze 10-15 minut (aż warzywa będą miękkie). Na koniec do gotującej się zupy dodajemy pomidory pokrojone w kostkę i gotujemy kolejne 5 minut. Na koniec zupę doprawiamy ziarenkami smaku, maggi, solą i pieprzem.
Potrzebne przybory:
garnek dosyć duży, tarka, nóż
Uwagi:
Zupa niskokaloryczna, wspomaga odchudzanie. Stosuje się ją w diecie kapuścianej. Schudłam na niej w tydzień 3 kg, moja mama 6.
Kategoria dania | Zupy |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Autor | ewelka |