Składniki:
3 jogurty naturalne, 1 cytryna, 1 lub 2 pęczki kopru, 3 pełne łyżki majonezu, 6 do 10 ząbków czosnku, około pół łyżeczki soli.
Jak przyrządzić?
Wymieszać wszystkie składniki w takiej kolejności jak w przepisie. Oczywiście dodać sok z cytryny, a koper posiekać, no i czosnek musi być przeciśnięty lub drobno posiekany. Pół godziny przed podaniem włożyć do lodówki.
Jak podawać?
Ja podaję go z obsmażonymi piersiami kurczaka, takimi bez panierki, ale jest też doskonały z innymi mięsami, a do tego jeszcze sałatka z warzyw i palce lizać! Czasem podaję go do potraw z grilla.
Uwagi:
Jogurt może być dowolnej firmy, byle był gęsty. Smacznego!
Kategoria dania | Sosy |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | sporo |
Autor | elgi |