Kawa po królewsku

Przepis kulinarny

Składniki:

Kawa rozpuszczalma lub mielona (wg uznania), 2 żółtka, 5 łyżeczek cukru.

Jak przyrządzić?

Parzymy kawę w ilości takiej jak zwykle. Nie słodzimy. Ucieramy żółtko z cukrem na jasny krem. Wlewamy kawę do filiżanek, krem kładziemy na wierzch.

Potrzebne przybory:

mikser

Jak podawać?

W filiżankach.

Uwagi:

Najważniejsze jest to, żeby równocześnie pić kawę i spijać krem z wierzchu.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaNapoje
Czas przygotowania5 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Kalorycznośćśrednia
AutorPoziomka

Kawa po królewsku: Podobne przepisy

Kawa po królewsku: wypróbuj również

Powiązane Tematy