Składniki:
2 zupki chińskie - ostry rosół, 1 lub 2 puszki kukuryczy, ogórek zielony, 1 lub 2 papryki czerwone, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Makaron z dwóch zupek pokruszyć (nie na miazgę) i wsypać do miski. Zielony ogórek i paprykę pokroić w drobną kostkę i dodać do miski. Wsypać kukurydzę razem z wodą i wymieszać. Doprawić przyprawą i olejem z jednej zupki chińskiej (nie wsypujcie całej przyprawy, bo może to być za dużo, trzeba próbować). Ja dosypuję jeszcze soli i pieprzu.
Jak podawać?
Zaraz po przygotowaniu.
Uwagi:
Należy podawać jak najszybciej po przygotowaniu, tak aby makaron nasączył się trochę, ale tak żeby nie namókł. Powinien być chrupiący.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 5 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | Pamelcia |