Makaron szybko i smacznie

Przepis kulinarny

Składniki:

25 dag makaronu (gruby, np. świderki), duża garść startego sera żółtego (gatunek dowolny), 2 średniej wielkości cebule, trochę oliwy, sól do smaku.

Jak przyrządzić?

Ugotować makaron bez soli, tak żeby był prawie miękki. Obrać i pokroić w kostkę cebulę, potem zeszklić na niewielkiej ilości oliwy. Do zeszklonej cebuli dodać makaron i posypać startym serem. Smażyć do momentu, aż ser zacznie się ciągnąć. Podczas smażenia dodawać soli.

Jak podawać?

Najlepiej tylko na ciepło. Ale jeśli zrobię za wiele, to potem dojadam w nocy na zimno, ups...

Uwagi:

Powinno być czuć sól w tym daniu, ale jeśli ktoś nie lubi, to proponuję dodać trochę do smaku, ja jadam to danie raczej na słono. Nic do tego więcej nie trzeba, choć jestem ciekawa, z czym będziecie to jeść!?

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaPizza i kuchnia włoska
Trudnośćprosty
Kalorycznośćwysoka
Przybliżony koszt3 zł
Autorelgi

Makaron szybko i smacznie: Podobne przepisy

Makaron szybko i smacznie: wypróbuj również

Powiązane Tematy