Składniki:
25 dag makaronu (gruby, np. świderki), duża garść startego sera żółtego (gatunek dowolny), 2 średniej wielkości cebule, trochę oliwy, sól do smaku.
Jak przyrządzić?
Ugotować makaron bez soli, tak żeby był prawie miękki. Obrać i pokroić w kostkę cebulę, potem zeszklić na niewielkiej ilości oliwy. Do zeszklonej cebuli dodać makaron i posypać startym serem. Smażyć do momentu, aż ser zacznie się ciągnąć. Podczas smażenia dodawać soli.
Jak podawać?
Najlepiej tylko na ciepło. Ale jeśli zrobię za wiele, to potem dojadam w nocy na zimno, ups...
Uwagi:
Powinno być czuć sól w tym daniu, ale jeśli ktoś nie lubi, to proponuję dodać trochę do smaku, ja jadam to danie raczej na słono. Nic do tego więcej nie trzeba, choć jestem ciekawa, z czym będziecie to jeść!?
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Trudność | prosty |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 3 zł |
Autor | elgi |