Składniki:
1 mała cebula, ok. 200 g cukinii lub kabaczka, pół papryki, 1 mały pomidor, kilka różyczek kalafiora. Przyproawy: sól, pieprz, kilka listków rozmarynu, listek swieżej bazylii, szczypta curry i imbiru.
Jak przyrządzić?
Kalafior obgotować 10 minut w osolonej wodzie. Wszystkie inne składniki pokroić w kostkę (wielkość według uznania) i smażyć na rozgrzanym oleju (niewielka ilość) w kolejnosci: cebula, papryka, kabaczek lub cukinia, pomidor, na koniec obgotowany kalafior. Dusić wszystko do miękkości. W międzyczasie dodawać przyprawy. Są tu ważnym składnikiem, ponieważ niektóre z nich przyspieszają trawienie i metabolizm, lecz jeśli ktoś nie lubi, może z nich zrezygnować.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 25 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Autor | anula :) |