Babka papierowa

Przepis kulinarny

Składniki:

6 jajek, 30 dag cukru, 15 dag mąki ziemniaczanej, 10 dag mąki pszennej, 15 dag stopionego masła, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, aromat cytrynowy.

Jak przyrządzić?

Całe jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Następnie dodawać wymieszaną z proszkiem mąkę i nie przestając ucierać, wolno wlewać masło, dodać aromat. Średnią tortownicę wyłożyć papierem, wlać ciasto. Piec ok. 45 min w temp. 180 st. C. Po upieczeniu można polać lukrem, polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem.

Uwagi:

Papieru nie natłuszczać.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćwysoka
Przybliżony koszt7 zł
AutorAnama

Babka papierowa: Podobne przepisy

Babka papierowa: wypróbuj również

Powiązane Tematy