Żeberka w cebuli - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

1 kg żeberek, 1 kg cebuli, sól, olej, mąka krupczatka.

Jak przyrządzić?

Żeberka umyć, pociąć na kawałki z dwiema kostkami, posolić, odstawić do nasolenia, obtoczyć w krupczatce i zrumienić na oleju. Cebulę pokroić w półtalarki, posolić i odstawić na ok. 30 min. Żeberka przełożyć do rondla, podlać małą ilością wody (ok. 1,5 cm od dna) i dusić do miękkości (wodę należy uzupełniać). Cebulę wyłożyć na patelnię i na wolnym ogniu podsmażyć, często mieszając. Część powinna być lekko rumiana, a część zeszklona. Uważać, aby się nie "rozciapciała". Gdy żeberka będą miękkie, dodać do nich cebulę i poddusić razem ok. 5 min.

Jak podawać?

Z ziemniakami i ogórkiem kwaszonym.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania45 min.
Porcje5
Przybliżony koszt15 zł
AutorAnama

Żeberka w cebuli: Podobne przepisy

Żeberka w cebuli: wypróbuj również

Powiązane Tematy