Trufle kakaowe - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

4 paczki herbatników, 8 łyżek kakao, 1 kostka masła, 4 żółtka, 1 szkl. cukru.

Jak przyrządzić?

Na stolnicy rozgnieść wałkiem herbatniki na drobne okruchy. Wsypać do miski, wymieszać z kakao, dodać masło i pół szkl. cukru. Utrzeć na gęstą masę. W osobnym naczyniu ukręcić 4 żółtka z pozostałym cukrem. Dodać do kakaowej masy i dobrze wymieszać. Na stolnicy formować małe kulki. Piec ok. 15 minut w 180 st.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
AutorKacia;*

Trufle kakaowe: Podobne przepisy

Trufle kakaowe: wypróbuj również

Powiązane Tematy