Składniki:
Biszkopt z 3 jajek, krem karpatkowy błyskawiczny, mała paczka bez, 1/2 litra śmietany kremówki, puszka brzoskwiń, dowolne bakalie, ew. kostki galaretki (przygotowane z połowy ilości wody), 2 paczki śmietan-fix.
Jak przyrządzić?
Upiec biszkopt dzień wcześniej, aby był wystudzony. Brzoskwinie odsączyć i pokroić w ćwiartki, a bakalie dowolnie posiekać. Krem przygotować wg przepisu na opakowaniu, śmietanę ubić z odrobiną cukru pudru i śmietan-fix. Na biszkopt wyłożyć krem karpatkowy, na nim ułożyć beziki, wyłożyć na nie część śmietany, wyłożyć część brzoskwiń i bakalii i znów śmietanę. Na wierzch powciskać pozostałe brzoskwinie i bakalie i można ozdobić kostkami galaretki lub tartą czekoladą. Wstawić na 1/2-1 godz. do lodówki i podawać w dniu przygotowania.
Potrzebne przybory:
miska, mikser, sito
Uwagi:
Nikt nie oprze się tej pokusie!
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | wysoka |
Autor | alicja1968 |