Sos tatarski (autor Anama)

Przepis kulinarny

Składniki:

375 ml majonezu Hellmann`s Babuni, 2 łyżki jogurtu naturalnego Bakoma, 6 korniszonów, 10 pieczarek marynowanych, 2 małe cebule, dodatkowo szczypiorek i natka pietruszki.

Jak przyrządzić?

Majonez połączyć z jogurtem. Pozostałe składniki drobniutko pokroić, dodać do majonezu, wymieszać. Schłodzić w lodówce.

Jak podawać?

Dodatek do serów, jajek, wędlin, mięsa na zimno.

Uwagi:

Jeśli w słoiku z korniszonami lub grzybami jest marchewka, można ją również pokroić i dodać.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaSosy
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt6 zł
AutorAnama

Sos tatarski (autor Anama): Podobne przepisy

Sos tatarski (autor Anama): wypróbuj również

Powiązane Tematy