Składniki:
Feta, niewielkie pomidory, ogórek zielony świeży, czarne oliwki, czerwona cebula, sałata, sos winegret.
Jak przyrządzić?
Ogórka obieramy i w zależności od wielkości kroimy na równe części, przeważnie na 3. Obierakiem do warzyw kroimy wzdłuż plastry (tak jakbyśmy go dalej obierali), pomidory kroimy w zależności od wielkości na ćwiartki albo dzielimy na 8, tak żeby powstały trójkąty. Fetę w kostki, oliwki całe, cebulę na pół i w półplasterki. Teraz na owalnym półmisku układamy warstwę z sałaty, następnie rozrzucamy plastry ogórka, poidory, fetę, oliwki, cebulę, a na koniec polewamy sosem.
Uwagi:
Przepis jak każdy, chodzi mi tylko o ciekawy sposób ułożenia składników i inny kształt ogórka. Wygląda dużo lepiej:)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | naomi00 |