Składniki:
Mały kalafior, 2 duże różyczki brokułów, ser feta, migdały w płatkach, oregano.
Jak przyrządzić?
Kalafior i brokuły umyć i podzielić na jak najmniejsze części. Wrzucić do osolonego wrzątku i pozostawić na 5-6 min - mają być chrupiące, ale już nie surowe. Dodać pokrojony w małą kostkę ser feta (powinien być klejący, a nie suchy, najlepiej nadaje się do tego ser feta firmy Maćkowy), posypać płatkami migdałów i dwiema kostkami oregano firmy Knorr.
Jak podawać?
Ja podaję sałatkę jako przekaskę, bez niczego.
Uwagi:
Nie dodajemy soli, ponieważ ser feta sam w sobie jest słony. Odkładamy na co najmniej godzinę, żeby wszystkie smaki się zmieszały. Sałatka z takiej ilości składników starcza na 3 osoby.Polecam, pychotka :)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 25 zł |
Autor | Joanna |