Składniki:
1/2 kg cebuli, 1/2 kg papryki czerwonej (paseczki), 1/2 kg marchwi (plasterki), 4 kg ogórków nieobranych (plasterki), 3/4 szklanki cukru, 2 garści soli, 1 szklanka octu.
Jak przyrządzić?
Ogórki umyć, nie obierać, ale pokroić w plasterki. Paprykę pokroić w paski, marchewkę w plasterki, a cebulę w paski. Do tego wsypać sól, cukier i wlać ocet, zamieszać i zostawić na 2 godziny. Przełożyć do słoików i pasteryzować 10-15 minut.
Potrzebne przybory:
nóż, deska do krojenia, słoiki
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 20 słoików |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | marita |