Składniki:
1 wędzona makrela, 4 ogórki kiszone, 2 małe cebule, majonez, olej, pieprz i sól.
Jak przyrządzić?
Makrelę dokładnie oczyścić z ości, podrobić nożem i wrzucić do miski. Ogórki pokroić w drobną kostkę i dodać do makreli. Cebulę pokroić w drobniutką kostkę i dodać do miski. Przyprawić do smaku, dodać olej i jeśli ktoś chce, to majonez (dobre jest zarówno z majonezem, jak i bez).
Potrzebne przybory:
miska, nóż
Jak podawać?
Pastą smarować kanapki lub podawać do potraw.
Uwagi:
Danie nadaje się wspaniale na kolację dla całej rodziny.
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnia |
Autor | Annn |