Panga w cieście

Przepis kulinarny

Składniki:

Panga 60 dag, koperek 1 pęczek, cebula, sól, pieprz do smaku, ciasto naleśnikowe (dowolne).

Jak przyrządzić?

Przyprawioną solą, pieprzem (ew. ziołami) rybę obłożyć koperkiem i pokrojoną cebulą i pozostawić na 30 min pod przykryciem. Wyjąć rybę z marynaty. Na patelni rozgrzać olej (najlepiej z pestek winogron). Rybę zanurzyć w cieście i układać na patelni. Opiec z obu stron na złoty kolor. Smacznego!

Jak podawać?

Podawać z surówką.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt10 zł
AutorKrycha

Panga w cieście: Podobne przepisy

Panga w cieście: wypróbuj również

Powiązane Tematy