Składniki:
Fasolka szparagowa 1 kg, marchewka młoda 3 duże szt., kiełbasa drobiowa ok. 0,7 kg, 4 cebule, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, olej.
Jak przyrządzić?
W jednym garnku ugotować fasolkę (pokrojoną na kawałki ok. 2 cm) i pokrojoną w krążki marchewkę. Na patelni podsmażyć kiełbasę wraz z cebulą. Gdy fasolka będzie miękka, wrzucić zawartość patelni do garnka z fasolą, doprawić koncentratem, solą i pieprzem, można zagęścić mąką.
Potrzebne przybory:
duży garnek, patelnia
Jak podawać?
Podaję z chlebem.
Uwagi:
Ja nie zagęszczam, bo wtedy jest takie nijakie. Czasem zamiast koncentratu dodaję pomidory z puszki. Czasem wrzucam koperek albo majeranek (świeży).
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | dużo |
Autor | eyta |