Fasolka szparagowa (autor eyta)

Przepis kulinarny

Składniki:

Fasolka szparagowa 1 kg, marchewka młoda 3 duże szt., kiełbasa drobiowa ok. 0,7 kg, 4 cebule, koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, olej.

Jak przyrządzić?

W jednym garnku ugotować fasolkę (pokrojoną na kawałki ok. 2 cm) i pokrojoną w krążki marchewkę. Na patelni podsmażyć kiełbasę wraz z cebulą. Gdy fasolka będzie miękka, wrzucić zawartość patelni do garnka z fasolą, doprawić koncentratem, solą i pieprzem, można zagęścić mąką.

Potrzebne przybory:

duży garnek, patelnia

Jak podawać?

Podaję z chlebem.

Uwagi:

Ja nie zagęszczam, bo wtedy jest takie nijakie. Czasem zamiast koncentratu dodaję pomidory z puszki. Czasem wrzucam koperek albo majeranek (świeży).

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Trudnośćprosty
Porcjedużo
Autoreyta

Fasolka szparagowa (autor eyta): Podobne przepisy

Fasolka szparagowa (autor eyta): wypróbuj również

Powiązane Tematy