Składniki:
2-3 torebki ryżu, 1 puszka kukurydzy, świeża papryka, pierś kurczaka, majonez, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić i wystudzić. W międzyczasie pierś kurczka pokroić w kostkę i smażyć na rozgrzanym oleju, aż się lekko zarumieni. Do miski wsypać ugotowany i ostudzony już ryż, dodać kukurydzę i podsmażoną pierś kurczka. Świeżą paprykę lekko sparzyć, pokroić w kostkę i dodać do kukurydzy z ryżem i kurczakiem. Na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem (tak by było pikantne) i dodać majonez.
Potrzebne przybory:
garnek, patelnia, miska
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | joluska |