Składniki:
1 opakowanie włoszczyzny, 1 cebula, filet z soli (150 g), 1 seler, 0,5 pora, 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego, 3 łyżki oleju do smażenia, 1 łyżeczka musztardy, ½ łyżeczki słodkiej papryki, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Zamrożoną włoszczyznę wsypać na patelnię z przysmażoną na tłuszczu cebulą i porem i dusić pod przykryciem ok. 10 minut, do miękkości. Następnie dodać koncentrat pomidorowy i dusić jeszcze przez ok. 5 minut, po czym doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać sproszkowaną paprykę i łyżeczkę musztardy. Wszystko zagotować, mieszając. Rybę posypać solą i pieprzem. Następnie usmażyć na oleju. Selera pokroić w cienkie paski i usmażyć na oleju w temperaturze 180 stopni. Usmażoną rybę ułożyć na talerzu, do połowy zalać sosem greckim. Dodać chrust z selera i przystroić cytryną. Smacznego!
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | średni |
Autor | POLTINO |