Składniki:
1 mały kalafior, 2 duże pomidory, 2 ogórki świeże, szczypiorek, puszka zielonego groszku, ok. 4 ząbków czosnku, 2 łyżki śmietany, 2 łyżki majonezu, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Pomidory i ogórki umyć i pokroić w kostkę. Kalafiora podzielić na drobne różyczki, dodać groszek i drobno pokrojony szczypiorek. W osobnej misce wymieszać śmietanę z majonezem i rozdrobnionym czosnkiem, dodać sól i pieprz. Dodać sos do warzyw. Smacznego!
Potrzebne przybory:
2 miski,łyżka, nóż
Uwagi:
Sałatka najlepiej smakuje schłodzona. Jest idealną propozycją na obiad w upalne dni, bo jest sycąca, a co więcej, błyskawicznie znika z talerzy:)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Natalia M |