Składniki:
- 2 garście fasolki szparagowej,
- pierś z kurczaka,
- strąk czerwonej papryki,
- ząbek czosnku,
- łyżka oleju,
- sól,
- pieprz.
Jak przyrządzić?
Fasolkę oczyścić, opłukać i pokroić w kawałki. Wrzucić do osolonego wrzątku, ugotować i osączyć. Paprykę piec w nagrzanym piekarniku aż skóra popęka. Następnie ostudzić, zdjąć skórę, a miąższ pokroić w cienkie słupki. Kurczaka pokroić w paski i mocno podsmażyć na oleju. Fasolkę wymieszać z papryką, kurczakiem i zmiażdżonym czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | Kamabesy |